Kezdőlap Uncategorized

Kalandjáték a gyerekeknek, táncház és pajzán mesék a felnőtteknek – egész napos rendezvénysorozattal indul az évad a miskolci színházban

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 1-én. Délelőtt kalandjáték várja a gyerekeket, a színpadon a Miskolci Balett műsora, ízelítőt adunk az új évad zenés előadásaiból, de a társulat új tagjai is bemutatkoznak. Este a Babra zenekar adja majd a talpalávalót, a közönség táncra perdülhet a színművészekkel, valamint Lajos András pajzán mesélőszínházi előadását is láthatják a 16 éven felüliek!

A korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal is várják a színházbarátokat Miskolcon az évadnyitó rendezvényen szeptember elsején. Délelőtt családi programokkal készül a teátrum: a színpadon az új évad repertoárjából láthatnak részleteket, a színház zenekara pedig ismét keresi az önként jelentkező amatőr karmestereket. A Miskolci Balett következő bemutatójából, az Üvöltő szelekből szolgál ízelítővel, az apró táncoslábúak pedig egy rövid időre a Miskolci Balett tagjává válhatnak: a János vitéz mesebalett néhány részletét maguk is megtanulhatják táncművészeinktől. Ismét megnyílik a Szelfi-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. Az új tagok is bemutatkoznak, így a nézők megismerhetik a társulatba idén érkezett művészeket. Meglepetés is várja kilátogatókat: az új évad címeit jól ismerők fagylalttal hűsíthetik magukat az utolsó nyári hétvégén.

Minden kalandvágyó kisgyerek jelentkezését várjuk, hogy egy fantasztikus délelőttöt töltsenek a mesék birodalmában! Izgalmas kalandjáték várja ugyanis a legkisebbeket a színház rejtett zugaiban, melynek történetét zenés mesejátékunk, A legkisebb boszorkány adja. A játékon 6-12 éves kor közötti gyermekek vehetnek részt, előzetes regisztráció után! Jelentkezni a miskolcinemzeti@gmail.com e-mail címen lehet augusztus 27-től névvel, telefonszámmal, e-mail címmel. Kérjük, a levélben tüntessék fel a gyermek életkorát is!

Nem késett még el az sem, aki bérletet akar váltani, hiszen számos kedvezménnyel és ajándékkal várjuk vasárnap a vásárlókat. A pult mögött színművészeinkkel találkozhatnak a vásárlók, akik kérésre dedikálják is a bérleteket. A szeptember 1-én bérletet váltó nézőink közül pedig egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!

Két újdonsággal is készülünk vasárnap: este 7 órától Lajos András színművészünk pajzán mesélőszínházi előadását tekinthetik meg a 16 éven felüli érdeklődők a Déryné kertben, majd a Babra zenekar muzsikál élőben, melyet a Feketeszárú cseresznye bemutatóján láthat viszont a színpadon a közönség. Akik este ellátogatnak a színház elé, ízelítőt kaphatnak a különleges hangulatból, melyet az együttes a színpadra varázsol. Az egyedülálló élmény itt nem ér véget, ugyanis a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium növendékeinek segítségével bárki csatlakozhat a táncházhoz, melyhez természetesen a Babra adja a talpalávalót, színészeink és táncosaink pedig szintén táncra perdülnek a közönséggel.

A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul majd az este a Déryné-kertben: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 196. évada!

Szeptember 1-én nekem is Itt a helyem! a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó rendezvényén!

Részletes információk és program: https://mizuborsod.hu/esemenyek/evadnyito-rendezveny-a-miskolci-nemzeti-szinhazban/