Kezdőlap Uncategorized

Karácsonyi moziajánló

Karácsonykor moziba menni?
Miért ne!

Amikor összecsapnak fejünk fölött a karácsonyi hullámok (takarítás, fenyőfa, főzés, családlátogatás, veszekedés, stb…) nincs is kellemesebb, mint beülni egy jó kis moziba és kikapcsolódni. Csinálhatjuk gyerek(ek)kel, az egész családdal, de akár magányosan is.

A Cinema Cityben idén karácsonykor mindenki megtalálja a számítását!

FERDINÁND 6
Ferdinánd

Ferdinánd egy termetes bika hatalmas szívvel. Miután tévedésből felbőszült fenevadnak titulálják, befogják és elhurcolják otthonából, Ferdinánd mindent elkövet, hogy hazajusson családjához, s szökéséhez szedett-vedett csapatot is verbuvál. A spanyol vidéken játszódó animációs filmből az is kiderül, hogy néha páratlan dolgok rejlenek egy párosujjú patásban.A Jégkorszak- és a Rio-sorozatot is készítő Blue Sky Studios filmje felhőtlen, kedves szórakozás az egész családnak.

Eredeti cím: Ferdinand
Műfaj: Kaland, Animáció, Családi
Szereplők: Kate McKinnon, David Tennant, Gina Rodriguez
Rendező: Carlos Saldanha
Korhatár: 6
Műsoron: 3D 2D
Kiknek ajánljuk: Kisgyermekes családoknak.
Előzetes:

24 ÓRA A HALÁLIG 16
24 óra a halálig

Travist, az ex-bérgyilkost, volt társa újra belerángatja egy melóba, ahol egy szuperkémet kellene likvidálnia, aki történetesen egy anya. A férfi megpróbál eltérni a bevett protokolltól, amiért nagyon drágán megfizet. 24 órája van mindent rendbe hozni és bosszút állni.

Eredeti cím: 24 Hours to Live
Műfaj: Thriller
Szereplők: Ethan Hawke, Rutger Hauer, Paul Anderson, Liam Cunningham
Rendező: Brian Smrz
Korhatár: 16
Műsoron: 2D
Kiknek ajánljuk: Akinek bejönnek az Elrabolva típusú akciófilmek.
Előzetes:
https://www.youtube.com/watch?v=qpaw4VOhDO0

A VISZKIS 16

A Viszkis

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…Egy izgalmas élet látványos, vad üldözésekkel, akciójelentekkel teli története – úgy, ahogy csak az immár legendás Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezője, Antal Nimród tudja elmesélni.

Műfaj: Akció
Szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György
Rendező: Antal Nimród
Korhatár: 16
Műsoron: 2D
Kiknek ajánljuk: akik szeretik a vérbeli rabló-pandúr filmeket és azoknak akik szeretnék látni ahogy a magyar film, mint jelző, egyre szebben ragyog a filmművészet egén!
AZ IGAZI CSODA 12

Az igazi csoda

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás – de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman (Jacob Tremblay) jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával (Julia Roberts) tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van…

Eredeti cím: Wonder
Műfaj: Dráma, Családi
Szereplők: Julia Roberts, Jacob Tremblay, Owen Wilson
Rendező: Stephen Chbosky
Gyártó: USA 2017
Korhatár: 12
Műsoron: 2D
Kiknek ajánljuk: akik szeretik a drámákat, a megható filmeket, vagy szeretnek karácsonykor sírni, ill. szeretnék Julia Robertset ismét nagyvásznon látni.

Előzetes:

COCO 6

Képtalálat a következőre: „coco filmplakát”

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.

Eredeti cím: Coco
Műfaj: Fantasy, Kaland, Animáció, Családi
Szereplők (hang): Gael García Bernal, Benjamin Bratt
Rendező: Lee Unkrich
Korhatár:  6
Műsoron: 3D 2D
Kiknek ajánljuk: akik nem látták még az év legjobb animációs filmjét és akik egyet értenek azzal, hogy “az élet, soha nem érhet véget…”
Előzetes:

JUMANJI: VÁR A DZSUNGEL 12
Jumanji: Vár a dzsungel

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket – de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge „elveszti teste felstő ötven centijét”, cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jack Black), a nünüke Martha viszont vagány harcos nővé alakul (Karen Gillan).Hamar rájönnek, hogy ezen a pályán a túlélés a tét. Akkor győzhetik le a játékot, és juthatnak vissza a valódi világba, ha bevállalják életük legveszélyesebb kalandját, rátalálnak arra, amit egy 20 évvel ezelőtti gémer hátrahagyott számukra, és tesznek néhány nagyon bátor felfedezést. Mert ha belebuknak, örökre a játékban ragadnak.1995-ben az év egyik legnagyobb sikere volt az azóta legendássá vált Jumanji, melynek Robin Williams játszotta a főszerepét. Az új film az ő emléke előtt tiszteleg, és nem újrakezdi, hanem folytatja a történetet – sokkal látványosabban.

Eredeti cím: Jumanji – Welcome to the Jungle
Műfaj: Fantasy, Vígjáték, Családi
Szereplők: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Nick Jonas, Bobby Cannavale
Rendező: Jake Kasdan
Korhatár:   12
Műsoron: 3D 2D
Kiknek ajánljuk: akiknek tetszett az eredeti és kíváncsiak  a remake-re vagy csak szimplán szeretik The Rockot, Jack Blacket vagy a vígjátékokat 😀

Előzetes:

MEGJÖTT APUCI 2 12
Megjött apuci 2

Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) elérték a lehetetlent: barátok és apatársak lettek. Minden simán megy, amíg Dusty régi motoros, macsó faterja, Kurt (Mel Gibson) és Brad ultraérzékeny és érzelmes apja, Don (John Lithgow) meg nem érkeznek a karácsonyi ünnepekre. Kurtnak feltett szándéka, hogy éket verjen Dusty és Brad közé.Vajon a fiúk össze tudnak-e dolgozni, hogy bebizonyítsák Kurtnak, hogy működik a modern nevelésük, és sikerül összehozniuk a nagy családi karácsonyt?A nagysikerű vígjáték folytatásában az apucik mellé a nagyapucik is betársulnak a mókába.

Eredeti cím: Daddy’s Home 2
Műfaj: Vígjáték, Családi
Szereplők: Mark Wahlberg, Mel Gibson, John Lithgow, Will Ferrell
Rendező: Sean Anders
Korhatár: 12
Műsoron:  2D
Kiknek ajánljuk: Akiknek tetszett az 1.rész és akik szeretik a karácsonyi családi vígjátékokat.
Előzetes:

LENGEMESÉK

Lengemesék
A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

Műfaj: Animáció, Családi
Rendező: Pálfi Zsolt
Korhatár: 0
Műsoron: 2D
Kiknek ajánljuk: A legkisebbeknek vagy az örök gyerekeknek!
Előzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=dw6GTT89c4Y

ROSSZ ANYÁK KARÁCSONYA 16
Rossz anyák karácsonya

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok és kinyílik pár vodkásüveg. Innentől kezdve már csak egy dolog biztos: ez az éj nem lesz csendes…

Eredeti cím: A Bad Moms Christmas
Műfaj: Vígjáték
Szereplők: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Susan Sarandon, Christine Baranski, Cheryl Hines,
Rendező: Jon Lucas, Scott Moore
Korhatár: 16
Műsoron: 2D
Kiknek ajánljuk: feministáknak, szingliknek, rossza anyáknak vagy akik szeretik a csajos vígjátékokat.

STAR WARS: AZ UTOLSÓ JEDIK 12
Star Wars: Az utolsó Jedik

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.

Eredeti cím: Star Wars VIII The Last Jedi
Műfaj: Fantasy, Sci-Fi, Kaland, Családi
Szereplők: Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill
Rendező: Rian Johnson
Korhatár: 12
Műsoron: 3D 2D
Kiknek ajánljuk: MINDENKINEK!
Képtalálat a következőre: „cinema christmas”
Reméljük sikerül választani! Mozizni jó – Karácsonykor is!

A filmekhez jó szórakozást kíván
Lichtenstein Raymond
filmesztéta