66 évvel ezelőtt debütált a Romy Schneider főszereplésével készült Sissi sorozat, mely a csodaszép és szenvedélyes magyar királyné életének egy részletét dolgozza fel a tini kortól a királynővé válás utáni pár évtizedig. Idén karácsonyra egy újabb feldolgozással lép elő egy csatorna, melynek főszereplője az ugyancsak gyönyörű Dominique Devenport. Ahogy a régi sorozat, úgy az új is tartalmaz Magyarországon forgatott jeleneteket, hiszen Erzsébet a királynőnk volt, szerette Magyarországot és nagyon sokat tartózkodott itt.

Romy Schneider Sissiként

Személyisége tette azzá, ami volt

A kosztümös, történelmileg hiteles hatrészes alkotásban az osztrák császárné-magyar királyné személyiségére a központi téma, legközelebbi bizalmasai szemszögéből mutatja be őt. A sorozat hűen mutatja be, ahogy a cserfes, romantikus kislányból magabiztos, modern nő válik. Sissi személyiségéből adódóan olyan császárnővé és királynővé válik a megpróbáltatások által, aki képes nehéz döntéseket meghozni, veszteségekkel megbirkózni.

Az új sorozat szereplői

Szerették és bálványozták

Erzsébetnek jelentős szerepe volt abban, hogy az osztrák–magyar viszony Európa egyik leggyümölcsözőbb hatalmává fejlődött. Rengeteget tett a hasznos békítés érdekében, túllépve ezzel a törvényesen előírt, reprezentatív szerepét is. Rendszeresen tárgyalt Andrássy Gyula gróffal Budán, ezek kapcsán a magyar–osztrák kapcsolat megjavítására ösztönözte a császárt és a mielőbbi kiegyezést tanácsolta neki.

Dominique Devenport és Jannik Schümann az új sorozat főszereplői

Jó politikai érzéke volt

Bár Sissi közvetlenül nem szólhatott bele a politikába, de nagyon jól értett hozzá. Szerette az embereket, a javukat szolgálva a császárt mindig a jó döntésekre ösztönözte. A császár márt megismerkedésük alkalmával elbűvölte a lány személyisége és érezte, hogy olyan császárné lesz, akit még nem látott a világ. Így is lett. Sissi emberi cselekedetei és tanácsai révén vált ő is megbecsült uralkodóvá.

Erzsébet császárnő és királynő

Erzsébet gyönyörű nő volt

Nem csupán személyisége volt csodálatra méltó, hanem külleme is. Rajongtak érte a férfiak és bálványozták őt. Csinos volt, szép és hatalmas hajzuhatagából szebbnél szebb frizurákat készítettek. Romy Schneider és Dominique Devenport is hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, nem csoda hát, hogy rájuk esett a választás a szerep megformálása kapcsán.

Sissi, a bálványozott szépség

Képek: glamour.hu, sorok-kozott.hu