Kezdőlap KIEMELT

Két új szak indul a Miskolci Egyetemen

A pótfelvételi eljárás keretében pedig minden karon mind állami, mind önköltséges alap és mesterszakokat is hirdet a Miskolci Egyetem.

Idén két új szakra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Gazdaságtudományi Karon a közgazdasági adatelemzés és a sportszervezés alapképzéseket most hirdetik meg először önköltséges formában. Az Egészségtudományi Karon az alapképzési szakokra állami ösztöndíjas formában is lehet jelentkezni – áll az egyetem közleményében. 

A BSc szakok közül kiemelendő a munkaerőpiac által is megbecsült diplomás ápolók képzése, mely nappali és levelező formában is meghirdetésre kerül. Osztatlan tanárképzésben és gyógypedagógia BA képzésben állami ösztöndíjas férőhelyeket is hirdet a Bölcsészettudományi Kar. Piacképes diplomákat lehet szerezni jogász szakon nappali vagy levelező munkarendben az intézmény Állam- és Jogtudományi Karán. A vegyipar szívében az ipar szakmai támogatásával kínál képzési lehetőséget mind alap, mind mesterképzési szinten az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar. A hallgatók részesei lehetnek a fenntartható jövő alakításának, külön specializációként választhatják a fémes-, vagy a kerámia- és a polimer technológiák területét. A műszaki és informatikai képzési területen tíz alap-, négy mester-, egy felsőoktatási szakképzés várja a jelentkezőket a Gépészmérnöki és Informatikai Karon, ahol a BSc szakok állami ösztöndíjas formában is elérhetőek. A műszaki földtudományi alapszak országosan egyedülálló képzés a Műszaki Földtudományi Karon. Mérnökként a földtudományos területen csak a Miskolci Egyetemen lehet ilyen végzettséget szerezni, amely nélkülözhetetlen tudást nyújt a mai világban, a világ bármely pontján hasznosítható.

Az adat a XXI. század aranya, ennek megismerésére van lehetőség a közgazdasági adatelemzés alapképzésben a Gazdaságtudományi Karon szeptembertől. A hatféléves képzés célja, hogy olyan közgazdászok kerüljenek ki az egyetemről, akik jártasak az adatbányászatban és adatelemzésben, valamint képesek adatbázisok kezelésére, továbbá az azokban lévő információk kreatív felhasználására, vizualizálására, tartalmi elemzésére, döntéselőkészítő jellegű interpretálására, alapszintű elemzési, döntéselőkészítési feladatok elvégzésére – olvasható a Miskolci Egyetem közleményében

Szintén új képzésként indul önköltséges formában a sportszervezés alapszak a Gazdaságtudományi Karon, ahol olyan szakembereket képeznek, akiket érdekel a sport és gazdaság kapcsolata, és szeretnének részt venni sportegyesületek munkájában, sportvállalkozások alapításában. A sportszervező hallgatók részt vehetnek majd a Miskolci Egyetem és a Debreceni Egyetem által közösen szervezett Európai Egyetemi Játékok lebonyolításában 2024-ben.