És mégis mozi a föld! IMXXX címmel tart reprezentatív kiállítást a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A tárlat december 14-én nyílik a Barcsay Teremben, az intézmény MKE150 elnevezésű nagyszabású, egész tanévet átívelő, jubileumi programsorozata részeként.

A jelen tárlat bemutatása az egyik cél

A jubileumi kiállítás a tanszék hallgatóinak jelen tárlatra készített műveire helyezi a hangsúlyt, felvillantva az intermédia szak történetének egy-egy eseményét, személyiségét, alkotását.
Az intermédia szak sajátossága, hogy bármilyen művészi kifejezésre alkalmas technika, módszer, médium használata megengedett.

Számos kiállító művei lesznek láthatók

A reprezentatív tárlat kiállítói egyebek mellett Bácsi Barnabás, Barnaföldi Anna, Botos Martina, Csököly Adél, Hoóz Anna, Kovács Gyula A., Lestál Hella, Melykó Richárd, Németh Dániel, Németh Noémi, Pamuk Lili, Pátkai Rozina, Plesznivy Ákos, Sárvári Regina, Séfer Evelin, Szécsényi-Nagy Loránd, Tihanyi Áron, Tulisz Hajnalka.

30 éves jubileumot ünnepelnek

A MKE Intermédia Tanszéke 1990 és 1993 között jött létre. Az intermédia szakprogramjának kidolgozását és megvalósítását a tanszék két tanára – Sugár János, a tanszék jelenlegi vezetője és Peternák Miklós – kezdte el, a hallgatókkal való szoros együttműködésben. A tanszék kezdeti időszaka leginkább kísérleti műhelyhez hasonlított: rugalmas tanmenetben képezték a diákokat.
Az MKE150 az intézmény nagyszabású eseménysorozata, amelynek célja, hogy megmutassa a széles nagyközönségnek az intézményben folyó sokrétű alkotói és oktatói munkát.

 

Kép: hg.hu