Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kicsit hangos lesz, de végre újra lepermetezik a díszfákat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pár hete nagy nyomás nehezedik a platánfákra és a környéken élőkre. Ellepet mindent ez az apró, idegesítő platánpoloska. Ráadásul csíp is.

A platán-csipkéspoloska jelenléte egész nyáron megfigyelhető, ráadásul egészen a lombhullásig találkozhatunk vele, a fák alá kiteregetett frissen mosott ruhán, vagy az autónkon szélvédőjén. Idén pedig szinte bárhol összefuthatunk velük a városban és a környékbeli településken. 

A Miskolc közterületein lévő díszfák mind a vadgesztenye és a platán növényvédelme újra előtérbe került.

A rovarkártevők a vadgesztenyefákat sem kímélik. Az aknázó molyok komoly gondokat okoznak.

Április végétől biológus szakember bevonásával folyamatosan megfigyelésre került a kártevők jelenléte, mozgása és száma. Eddig kétszer permeteztek, először május közepén, majd június végén. A legutolsó felmérés eredményei alapján augusztus 14-ig szükséges végrehajtani a díszfák harmadik növényvédelmi permetezését rovarkártevők és gombabetegségek ellen.

A permetezésnél használt szer emberre, állatra nem veszélyes, viszont hangos. Az esti munkavégzés zajhatása miatt a lakosság megértését kéri a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

 

Fotó: izeltlabuak.hu | kertlap.hu