Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Automatikusan tisztítja magát az illemhely.

Kazincbarcikán, a Fő tér felújításának részeként alakítottak ki egy nyilvános illemhelyet. Az utcabútor jellegű WC automatikája, a padló- és vécémosó berendezésnek köszönhetően, a teljes felület, padló, vécécsésze tisztán tartásáról gondoskodik. Az automatika az illemhely kihasználtságától függően képes arra, hogy akár minden használó után takarítson vagy csak alkalmanként, esetleg naponta tisztítsa meg a helységet. Fontos szempont, hogy a fogyatékkal élők is könnyedén tudják használni az illemhelyet, ezért a belső térkialakításánál ügyeltek arra, hogy azokat mozgássérültek vagy az idősebb korosztály tagjai is könnyedén igénybe vehessék.
Az illemhely 100 Ft-os érmével működik, a pénz bedobása után 20 perc áll a használó rendelkezésére. A garantáltan vandálbiztos épület füstérzékelővel és könnyen használható kezelőfelületével remélhetőleg hosszú évekig szolgálja majd a Fő tér vendégeinek kényelmét. Hasonló automata nyilvános illemhelyek kihelyezését is tervezi az önkormányzat a város több pontjára, mint például a közkedvelt Csónakázó-tó.

(Fotó: kolorline.hu)