Kezdőlap KÉK HÍREK

Körözöttet fogtak – egyből ment a böribe a trükkös tolvaj

Egy 46 éves körömi nő bekéredzkedett az ismerőséhez, azt állította csak a mosdót szeretne használni, de közben meglopta jóhiszemű áldozatát.

A férfi október 26-án délután tett bejelentést a rendőrségre, hogy általa egy látásból ismert nőt engedett be tiszaújvárosi lakásába, és amíg ő szívességből használt ruhaneműket készített össze az asszonynak, addig a tolvaj zsebre tette a mobilját.

Egy óra alatt elkapták a trükkös rablót.

A nő még Tiszaújvárosban felszállt egy távolsági buszra, a rendőrök pedig már várták a körömi buszmegállóban és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A telefon is előkerült, azt később átadták a jogos tulajdonosának.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság már elrendelte az asszony körözését egy másik szabálysértési ügyben, így őt a kihallgatása után rögtön a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

 

A trükkös lopások megelőzése érdekében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:
Ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba, udvarra, bármilyen hivatalos ügyre hivatkoznak is, vagy bármilyen jó üzletet kínálnak, esetleg segítséget kérnek (például ha  vécére szeretnének elmenni, vagy rosszullét miatt kérnek egy pohár vizet)!Ha nem biztosak abban, hogy az, aki hivatalos embernek mondja magát, valóban az, az igazolványa alapján nem tudják eldönteni, ki ő, kérjenek segítséget (kérjék meg a szomszédot, hogy jöjjön át, vagy telefonon ellenőrizzék le a személyt, hívják a rendőrséget vagy a helyi önkormányzatot) Ha mégis beengednek valakit, lehetőleg úgy tegyék, hogy ne egyedül tartózkodjanak otthon, hanem hívják át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbíznak, és ne engedjék az idegeneket szabadon mozogni a lakásban!
Forrás police.hu