A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association, ICA) idei Nemzetközi Térképészeti Kiállításán a közönségdíjat a Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat Társadalom című kötetének angol nyelvű változata kapta. Az ICA december 13. és 18. között Firenzében megtartott Nemzetközi Térképészeti Konferenciájához kapcsolódó szakmai kiállításon a világ rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyeinek legjelentősebb kiadványait mutatták be az elmúlt két évből.

Az előző évekhez hasonlóan a szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a legkiemelkedőbb alkotásokat, továbbá a közönség különdíját is kiosztotta

A szakmai nagyközönség megítélése szerint idén a Kárpát-medence társadalmi összefüggéseit bemutató National Atlas of Hungary – Society című kötet emelkedett ki a világ rangos kartográfiai és geoinformatikai műhelyeinek több mint 380 kiadványa közül, így az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont kiadásában széles körű összefogásban megjelent angol nyelvű kötet kapta a legtöbb szavazatot.

Már másodszorra ismerik el

A Magyarország Nemzeti Atlasza sorozat az Atlasz kategóriában 2019-ben elnyerte az "ICA International Cartographic Exhibition Award Winner" elismerést, így immár második alkalommal részesült rangos nemzetközi szakmai elismerésben.

 

Kép: kultura.hu