Kezdőlap Uncategorized

Különleges premier a Miskolci Nemzeti Színházban

Kíváncsi tekintetek kereszttüzében gurult végig Miskolc főutcáján egy hófehér limuzin pénteken és szombaton. A színház előtti rajongók tömege, a fényképezőgépek sűrű kattogása jelezte: nem mindennapi eseménynek lehet városunk tanúja.

Pénteken, november 16-án debütált a világhírű Hello, Dolly! musical Miskolcon, Szőcs Artur rendezésében. A címszerepet Nádasy Erika és Seres Ildikó viszi, pénteken előbbi ült be a limuzinba Gáspár Tiborral, a Horace Vandergeldert alakító Jászay Mari-díjas Érdemes művésszel, szombaton pedig Seres Ildikó tündökölt a vakuk kereszttüzében Dolly bárhol felismerhető jelmezében.

Nádasy Erika elárulta, soha nem volt alkalma még kipróbálni magát primadonna szerepben, de már várta ezt a lehetőséget. – Soha nem voltam hiú, de most nagyon tudok örülni ezeknek a gyönyörű jelmezeknek. A szüleim szerintem azt gondolják, hogy addig nem is igazi színésznő valaki, amíg nem játszott el egy „szépruhás-nagykalapos” szerepet. Most végre szerintük is színész lehet belőlem, és büszkék lehetnek rám – mondja nevetve a színművésznő.

????????????????????????????????????

A szerepről szólva hozzátette, egyáltalán nem áll távol tőle Dolly karaktere. – A sokszor kissé erőszakos határozottsága, a forgószél természete, humora és öniróniája gyakran emlékeztet saját magamra. Ráadásul Dolly állandóan fecseg, pletykál, de ártatlan mondatai között mindig elrejt verbális atombombákat. Ahhoz, hogy ezek a mondatok a színpadon valóban robbanjanak, nagyon koncentráltnak kell lenni és oda-vissza tudni a szöveget! Ezért technikailag is nagyon komoly munkát jelent megformálni ezt a nőt – meséli Nádasy Erika.

Seres Ildikó Jászai-díjas színművésznő szerint minden fifikájával és ravaszkodásával együtt igen szerethető nő Dolly. – Nagy játékos! Bámulatos, hogy manipulálja az embereket, de a tettei mögött nincs ártó szándék. Ez fontos! Házasságszerzésből él, de ez egyben a szenvedélye is. Roppantul élvezi, amit csinál, ő is épp úgy a szakmája bolondja, mint én. Ez mindenképpen közös bennünk! – mondja Seres Ildikó. – Én viszont a való életben kerülöm a játszmákat. Talán ezért is nagy élvezet Dolly bőrébe bújni – tette hozzá.

????????????????????????????????????

Az eseményről készült videó az alábbi Youtube-linken érhető el.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=eKtZGAhP-Bw&feature=youtu.be