Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Kutya meleg lesz

Mármint a következő napokban tényleg úgy fogunk lihegni, mint a kutya, ugyanis nagyon durván lecsap a kánikula.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 19-től keddig, azaz június 22-ig másodfokú hőségriasztást rendelt el.

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat és dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Az sem garancia a biztonságos lehülésre, ha egész nap csak a vízparton tartózkodunk, de mielőtt csabbanánk egyet, hűtsük le magukat, különösen napozást követően. És ne feledjük, amit már gyerekkorunk óta bele vertek a fejünkbe, felhevült testtel soha ne ugorj a vízbe! 

Erőltessük magunkra a vizet, ami egyébként is jól esik ilyenkor a szervezetnek, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Sokan még mindig odavannak a napbarnított testért, de azért csak óvatosan. Ne 11 és 15 óra között perzseld a bőröd!

Nem elég a jó tanács? Van még, de ez sokaknak nem fog tetszeni, ugyanis ilyenker javasolt elkerülni a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és zsíros ételek fogyasztását. Ez van, ezek sajnos ilyen kutya időben többet ártanak mint egyébként. 

Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala is értesítette a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézményt, az óvodákat és a hajléktalan ellátó szervezeteket a másodfokú hőségriasztás elrendeléséről. Az intézmény vezetőinek figyelniük kell a fokozott folyadékbevitel biztosítására, a szabadban, napon töltött idő korlátozására és a saját, ilyenkor alkalmazandó protokollok betartására – áll a polgármesteri hivatal közleményében.