Pontosabban kevesebb a cicás szobafoglalás. Tavaly számos rekord született a belföldi turizmusban, idén a Szallas.hu szakértői legalább a járványt megelőző 2019-es évhez hasonló, azaz 120-130 milliárd forint bruttó szobaárbevételre számítanak.

A kosárérték közel 66 ezer

Tavaly a bruttó szobaárbevétel több mint negyedével nőtt 2020-hoz képest, ugyanakkor négyötöde volt a 2019-esnek.

Az átlagos kosárérték 65 630 forint volt tavaly, ami 2020-hoz viszonyítva 15,4 százalékos, míg 2019-hez képest 31 százalékos növekedés.

Tavaly minden második foglalás 50 ezer forinttal megegyező, vagy az alatti volt. Az egy főre eső éjszakánkénti szállásköltség 9988 forint.  Siófok, Eger, Hajdúszoboszló és Szeged sorakoznak a Balaton mögött, ezek a városok adják együttesen a Szallas.hu-n leadott foglalások 44,5 százalékát. Pécs, Balatonfüred, Gyula, Hévíz és Zalakaros szerepelnek még a foglalási számok eloszlása alapján készült toplistán. 2021-ben minden harmadik foglalást online fizették.

Kutya vagy macska?

Ha nem jön össze a nyaralás kutyával vízparton, akkor olyan helyen foglalj szállást, ahol vannak kutyás kirándulóhelyek. 

Az adatok szerint tizenháromszor többen kerestek tavaly kutyás szállást, mint macskásat.

A macska jobban szeret a megszokott környezetében élni. Neki nagy stresszel jár, ha kimozdítják az otthonából. Csak oda érdemes vinni macskánkat, ahol hosszabb ideig tartózkodunk, és ahol az otthonihoz hasonló védett környezetet tudunk neki biztosítani.

Jön az első hosszú hétvége

Bizakodásra ad okot jelenleg, hogy a napi beérkezett foglalásokban már meghaladták a tavalyi szintet, és az idei első, március 15-ei hosszú hétvégére nagyobb ütemű az előfoglalás, mint a korábbi években.

fotó: pixabay