Okos Grundon játszhatnak és tanulhatnak a gyerekek.

Többször beszámoltunk a Lillafüredi Állami Erdei Vasút folyamatban levő nagyfelújításáról, ami már a Miskolcon területére ért, sőt a végállomásnál el is tűntek a sínek. A projekt egyik hozadéka, hogy a garadnai végállomás környezete is átfogó fejlesztést kapott.


Garadna Grund fantázianévvel ugyanis új, tematikus játszótér épült a legkisebbek számára, akik az önfeledt játék mellett tudásukat is bővíthetik az erdő állatait és a kisvasút járműveit mintázó játékokon keresztül. Szórakozva tanulni, a legkisebbeknek is – ez lehetne a mottója az új játszótérnek. Az erdei szilofon, a mókus labirintus, az állatos magasságmérő mind olyan elem, amely egy átlagos játszótéren nem található meg, de állatos szelfipont mellett is csak Garadnán készíthető fotó, mint ahogyan Mk48-as mozdonyt mintázó játszótéri kisvonat is kizárólag itt vezethető.


Az új játszóteret július elején vehették birtokba a kicsik. A garadnai végállomás környezetének fejlesztése állami támogatásából, az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott Lillafüredi Állami Erdei Vasút rekonstrukciójának részeként valósult meg, mintegy 60 millió forintból. Az új játszótér mellett rendezvények lebonyolítására alkalmas erdei színpadot alakítottak ki, és új közösségi tereket, szalonnasütőket hoztak létre. A kisvasút átfogó korszerűsítése várhatóan 2022 nyarára fejeződik be.

(Fotók: ÉSZAKERDŐ Zrt.)