Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Gazdaság

Legendás autómárka érkezik Magyarországra

A csaknem 100 éves autógyártási hagyományokkal rendelkező brit eredetű MG (Morris Garrages) tulajdonosa jelenleg a SAIC Motor Corporation, amely Kínában a legnagyobb, világszerte pedig a nyolcadik legjelentősebb járműgyártó vállalat. 2022-ben Közép-Kelet-Európa felé fordulnak, és hazánkban is elérhetővé teszik autóikat.

Az MG európai terjeszkedését 2019 végén indította el a hollandiai székhelyű MG Motor Europe létrehozásával. Modelljeit az Egyesült Királyságon kívül már 17 nyugat-európai országban forgalmazzák, ahol jelenleg több mint 400 MG márkakereskedés és szervizpont működik. A márkát jelenleg hat országban gyártják, a vállalat tavaly 470 ezer autót adott el világszerte. 

Az MG magyarországi indulásakor hat különböző modellel jelenik meg benzines, plug-in hibrid, illetve teljesen elektromos változatokkal. A kínálat a jövőben elsődlegesen teljesen elektromos meghajtású járművekkel fog bővülni, közölte az MTI-vel a Duna Autó. Az értékesítés várhatóan 2022 harmadik negyedévében indul.

A több mint 30 éves értékesítési tapasztalattal rendelkező cégcsoport hamarosan megkezdi a márkakereskedői hálózat kiépítését. Céljuk, hogy pár év alatt lefedjék a piacot, azaz Budapesten 3-4, minden megyében pedig egy-egy szalonjuk legyen. Arra számítanak, hogy az első teljes évben ezer autót tudnak adni Magyarországon, három év múlva pedig 3 százalékos piaci részesedést szeretnének elérni. 

Kép forrása: mgmotor.eu