A film legyen rövid, érdekes és kreatív.

A félmillió forintért “mindössze” egy rövid videót kell elkészíteni, amely bemutatja a Miskolci Egyetem értékeit. Azok számára ez nem lesz nagy kihívás, akikben van (nem) kevés kreatívitás, készítettek már videót, és a szívükhöz közel áll a Miskolci Egyetem. A filmekkel kapcsolatban nincs túl sok megkötés: készülhetnek kamerával, mobiltelefonnal vagy akár táblaképpel is, a lényeg, hogy bemutassák az intézmény és campusának szépségeit.
Az elvárásokat röviden lehet összegezni. A film minimum harminc, maximum kilencven másodperc legyen, ne egy-egy karról, hanem az egyetem egészéről szóljon, a látványvilága, ritmusa pedig szólítsa meg a fiatalokat.
Mivel a rövidfilmes pályázatot a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál és a Miskolci Egyetem közösen hirdeti meg, az alkotásokat a Cinefest oldalán, a nevezés fül alatt lehet feltölteni szeptember 5-ig. A beérkezett videókat szakmai zsűri értékeli, a fődíj ötszázezer forint, a második helyezettet kétszáz-, a harmadikat pedig százezer forinttal jutalmazzák.