A szülők Pumukli és Izabella, de milyen név illik a kicsihez?

Egy kis állatnak nevet választani mindig izgalmas dolog. Vajon mi lenne az, ami leginkább testhezálló számára? A Baráthegyi Majorságban született alpaka bébi még nem kapott nevet, a majorságot üzemeltető Szimbiózis Alapítvány ebben a nagyközönség segítségét kéri. Szeretnék megtalálni a legötletesebb nevet, ezért szavazást hirdettek Facebook oldalukon, ahol augusztus 9-ig várják a javaslatokat.
A Baráthegyi Majorság alpakái mókás külsejükkel, barátságos tekintetükkel és selymes gyapjukkal mindenkit elvarázsolnak. Pumukli és Izabella kicsinye a legújabb kedvenc, aki 11 és fél hónap várakozás után érkezett meg a majorságba. Most még anyatejet eszik és a mamája féltőn gondoskodik róla, hamarosan azonban őt is etethetik és dögönyözhetik kicsik és nagyok egyaránt.
A békés és barátságos alpakák olyanok lelkét is megsimogatják, akik más terápiás állattól megijednének. Magyarországon egyedülálló módon – a Baráthegyi Majorságban – segítenek a fogyatékossággal élő, főleg autista gyereknek, akik különösen nehezen teremtenek kapcsolatot a külvilággal. Számukra ugyanis riasztó lehet akár a terápiás kutya is a közvetlenségével vagy a terápiás ló, már csak a méretéből adódóan is – a dél-amerikai, háziasított tevefélék azonban a legfélénkebb gyerek szerint is „aranyosak”.
Az alpakák nem siettetik vagy kényszerítik a figyelmet, emellett rendkívül tanulékonyak és engedelmesek. Simogatásuk, a velük való kirándulás, kisebb feladatok elvégzése különleges élményt, nyugalmat, kontroll érzetet biztosít, növeli az önbizalmat, önbecsülést, segíti a kapcsolatteremtést, oldja a depressziót, javítja a hangulatot – olyanoknak, akiknek máshogy nem is lenne módja erre.

(Képünk illusztráció)