Kezdőlap KÉK HÍREK

Letartóztatásban a Kazincbarcikai férfi, aki balesetnek állította be apja halálát

Elrendelte a bíróság a letartóztatását annak a 37 éves kazincbarcikai férfinak, aki – a gyanú szerint – megölte az édesapját, majd a történteket balesetnek állította be.

A bejelentés még március 16-án 21 óra előtt néhány perccel érkezett egy Kazincbarcikai lakásból. Egy 68 éves férfihoz hívták a mentőket, aki – a bejelentés szerint – leesett egy társasház lépcsőjén, megsérült, majd a fia bevitte a lakásába.

Ezután a sérült állapota rosszabbodott, és az orvosi segítség kiérkezéskor már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A mentőszolgálat munkatársai viszont gyanúsnak találták a baleset körülményeit, ezért rendőri segítséget kértek. Később a helyszínre érkező járőr sem talált semmiféle vérgyanús szennyeződést a lépcsőház azon szakaszán, amit a bejelentő megjelölt. Tovább erősödött a gyanú, hogy a bejelentő férfi hazudik. 

A helyszíni adatgyűjtés során a lépcsőházi lakók is a rendőrök elméletét támasztották alá. Senki sem hallott semmiféle elesésre, lépcsőn leesésre utaló hangokat.

Az adatok beszerzése után a rendőrség nyomozást rendel el emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A büntetőeljárás során beszerzett igazságügyi orvos szakértői vélemény, a helyszíni szemle adatai, és a további beszerzett információk alapján megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az elhunyt fia bántalmazta a sértett, aki ennek következtében elhunyt. A nyomozók a 37 éves férfit szeptember 26-án emberölés bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, aki nem tett vallomást – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.