Egy törött hátsólámpa miatt állították meg azt az olasz férfit, akinél a kábítószert találták. A férfiről az intézkedés során az is kiderült, hogy bódult állapoban vezetett.  Az eset Tiszaújvárosban a Debreceni úton történt 2021.07.20 -án 7 óra után. Az olasz férfi munkavégzés céljából tartózkodott Magyarországon.

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség indítványa alapján, a bíróság kábítószer-kereskedelem bűntette miatt elrendelte egy olasz férfi letartóztatását.

 

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a gyanúsított vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés továbbá a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásán keresztül a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért egyelőre egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

-tudhattuk meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

Az intézkedés során fény derült arra is, hogy a járműben a tachográf menetíró nincs beüzemelve, így a férfit közigazgatási hatósági eljárás miatt előállították a rendőrkapitányságon. Az ott történő átvizsgáláson közel 30 gramm zöld növényi törmelék, illetve 1,2 gramm fehér kristályos anyag került elő. A vezető kábítószer gyorstesztje is pozitív értéket jelzett.

Ezt követően az olasz férfi lakhelyén is kutatást hajtottak végre, ahol a már említett zöld növényi törmelékből 60 grammot találtak csomagolásra és mérlegelésre alkalmas eszközök mellett. A sofőr 58 éves lakótársát is gyanúsítottként hallgatták ki.

Ha a férfit bűnösnek találják kábítószer kereskedelem alapesetében, akkor 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

 (Szerző: Pataki Gergő) (Fotó: police.hu)