Kezdőlap KÉK HÍREK

Lezárt ügyek: most sem unatkoztak a rendőrök

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 46 éves férfival szemben.

A gyanúsítottat a sértett befogadta sajószentpéteri házába, aki alaposan visszaélt a vendégszeretettel, több héten keresztül. A nyomozás adatai szerint a sértett január 29-én, egy hideg pénteki napon a kertjében dolgozott, pártfogoltja kihasználta ezt az időt és bement az üres lakásba. Itt találta meg a házigazda – párna alá rejtett – pénztárcáját (benne 28.000 forint készpénzzel és személyes iratokkal), amit a megalapozott gyanú szerint eltulajdonított.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki hamar megtört és a bűncselekmény elkövetését elismerte. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

De megyénk rendőrei nem csak ezt az ügyet oldották meg a hét végére, Edelényben is volt dolguk bőven. Ott a járőrök lakossági jelzés alapján jelentek meg április 14-én az esti órákban egy helyi családi háznál, ahonnan egy fiatal srác szerszámokat akart ellopni, de cselekménye közben megzavarták, így elmenekült.

A rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, de ezalatt az idő alatt újabb bűncselekményről érkezett bejelentés. Ezen esetben egy ismeretlen személy tört be egy családi házba és az alvó házigazda mellől eltulajdonította mobiltelefonját, illetve cigarettáját. A járőrök itt gyors adatgyűjtést követően 5 percen belül igazoltattak a közelben egy férfit, akinél megtalálták az eltuljdonított tárgyakat.

A rend őrei az előállított férfit a kihallgatása során úgy megtörték, hogy az nem csak ennek a két bűncselekménynek az elkövetését ismerte el, még további öt lopásról is beszámolt, amelyek során helyi ingatlanokból és azok udvarán parkoló nyitott autókból tulajdonított el különböző kéziszerszámokat és elektronikai cikkeket.

Az elkövetőt a nyomozók őrizetbe vették, illetve további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban is vizsgálják a férfi esetleges szerepét.

forrás: http://police.hu