Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

MA-KUKA – a Miskolci Kukások Napja

Városunk hulladékszállításának 145 éves évfordulóját ünnepeljük november 24-én.

Ebből az alkalomból a MiReHu Nonprofit Kft. MA-KUKA elnevezéssel először rendezte meg a Miskolci Kukások Napját. Csodás, interaktív játékokat szerveztek az általános iskolák 4.-7. osztályos korosztálya számára.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló Zöldforgó Élménynapon a gyerekek kipróbálhattak egy izgalmas környezetvédelmi játszóházat, 5 fenntarthatóságra nevelő játékkal.

Az esemény megnyitóján részt vett Veres Pál, Miskolc polgármestere, Úsz Illés, államtitkári főtanácsadó az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól, Vásárhelyi Tibor Pál, az NHKV Zrt. vezérigazgatója, valamint Ladányi Roland ügyvezető.

Miskolc polgármestere elmondta, hogy fiatal korban kell elkezdeni a környezeti nevelést, az érzékenyítést olyan játékokkal és eszközökkel, melyeket ma mind kipróbálhattak a gyermekek a MiReHu telephelyén.

Ma debütált a MiReHu egyedülálló hulladékos applikációja, a Hulladék Felfedező is. Ez egy geocaching kalandjáték, mely segítségével a gyermekek megismerkedhettek a telephelyen végzett hulladékgazdálkodási tevékenységekkel. Ezzel megszerzett tudással is terelgetve őket a környezettudatos életmód felé.

A programot az Alma Együttes nagykoncertje koronázta meg, ahol a zenekar legnépszerűbb slágerek mellett természetesen eljátszotta a környezetvédelemről szóló dalait is.

(X)

Forrás MiReHu