Változatos programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház.

Négyszáz településről érkeztek résztvevők tavaly

A nyári programsorozat olyan színházi élményt kínál a kisváros és a térség lakóinak, illetve a Mórahalomra érkezőknek, ami korábban csak a nagyvárosokban volt elérhető.
Tavaly csaknem 20 ezer nézőt fogadott a mórahalmi szabadtéri színház, Magyarország csaknem négyszáz településről és az Észak-Bácskából érkeztek vendégek az előadásokra.
Az évad június 11-én Péter-Szabó Szilvia koncertjével kezdődik. Június közepén visszatér Mórahalomra a Nikola Tesla életét bemutató Végtelen energia című musical. Látható lesz a Tesla-musical stábja által színpadra állított, az erdő életéről szóló Vadak ura című új, magyar családi musical is.

A Lovas Színház produkció is életre kelnek

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom két népszerű alkotása a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska látható. Július utolsó hétvégéjén a betörhetetlen vadló vadnyugati történetét elmesélő Szilaj című családi musicalt tűzik műsorra. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja.

Az Aladdin lesz a záró program

A Rómeó és Júlia koncertváltozatát is színpadra állítják augusztus közepén. A magyar történelem pillanatai elevenednek meg a Honfoglalás, az István, a Mi Urunk és az Árpád-házi Királyrock előadásain. Az évad újabb családi musicalekkel, a Fehérlófia című darabbal és az Aladdinnal zárul.

 

Kép: programturizmus.hu