Kezdőlap KORONAVÍRUS

Már 5 millió 120 ezer a beoltott itthon

Mindeközben szombatra 465 az új fertőzöttet regisztráltak, és elhunyt 27 beteg. Több, mint 3 539 000 fő már a második oltását is megkapta hazánkban. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 692 248 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 82 075 főre csökkent. 1024 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 114-en vannak lélegeztetőgépen. – közölte szombaton délelőtt a koronavírus.gov.hu A regisztráltak 90%-a már megkapta az oltást. Mindeközben Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos.- emelik ki a közleményben.

Gyereknap

Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt. Ettől függetlenül az alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van. A május végi gyermeknapi zenés-táncos rendezvényeken a védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők, felnőttek és a velük lévő 18 év alatti gyerekek, fiatalok vehetnek részt.

 

Hova kell, hova nem kell a védettségi kártya ?

A kulturális eseményeket – a zenés táncos, rendezvény kivételével -, a sportrendezvényeket, valamint a zárt térben tartott rendezvényeket, illetve a szabadban tartott 500 főt meghaladó résztvevő által látogatott rendezvényeket a koronavírus ellen védettek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak látogathatják. A szabadban tartott kisebb rendezvényt bárki látogathatja. Mindezek alól kivételt képeznek a zenés, táncos rendezvények, amelyek életkortól és helyszíntől függetlenül kizárólag a koronavírus ellen védettek által látogathatóak