Kezdőlap Uncategorized

Már az AstraZeneca oltásra is lehet jelentkezni

Megnyílt a lehetőség időpont  foglalásra május 3-tól május 7-ig az AstraZeneca-vakcina oltásra is. Aki már regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni. Az online időpontfoglaló elérhetősége változatlan: https://www.eeszt.gov.hu

Azt tartsuk észben, hogy az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Arról, hogy milyen státuszban vagyunk, a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon kaphatunk pontos információt.

A legfrissebb adatok szerint a beoltottak száma 3 870 222 fő, közülük 1 822 655 fő már a második oltását is megkapta. 2584 az új fertőzöttek száma, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a COVID-19 fertőzöttek száma 43 908 főre emelkedett. Elhunyt 186 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 503 697 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 245 928 főre csökkent. Jelenleg 5554 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 662-en vannak lélegeztetőgépen.

Biztató, hogy a vírus szennyvízben mért örökítőanyagának mennyisége szinte mindenütt lassan, de egyértelműen csökken.

forrás: http://koronavirus.gov.hu