Kezdőlap KORONAVÍRUS

Már egy tucatnyian sincsenek itthon a vírus miatt lélegeztetőgépen

139 új koronavírussal fertőzöttet regisztráltak a hétvégén itthon – ez olvasható a friss adatokban. A hétvégén ketten hunytak el, és már egy tucatnyian sincsenek lélegeztetőgépen.

  • Beoltottak száma: 5 569 099
  • Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 5 293 132

A világban egyébként már több mint 3,6 milliárd koronavírus elleni védőoltást használtak − ez derült ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adataoból. A legtöbb oltást Kínában, Indiában és az Egyesült Államokban adták be. Magyarország a lakosság átoltottsága alapján továbbra is előkelő helyen áll.

Ma megszűnt a koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt jogi korlátozások zöme Angliában.

A brit kormány egy négy lépésből álló nyitási tervet dolgozott ki, mától megszűntek az összejövetelekre elrendelt létszámkorlátozások a zárt helyiségekben és a szabadtéren is. Megnyithatnak az éjszakai szórakozóhelyek is, amelyek tavaly március óta voltak zárva. Az éttermekben mostantól a bárpultoknál is lehet fogyasztani. Nem kötelező már a maszkok viselése az üzletekben, az iskolákban, a vendéglátóhelyeken és a tömegközlekedési eszközökön sem.

A japánok eközben továbbra is kételkednek az olimpia biztonságában

Az Aszahi Simbun japán hírlap közvélemény-kutatása szerint a japán emberek kétharmada kételkedik a hamarosan kezdődő tokiói olimpia biztonságos megtartásában – írja az MTI. A felmérés szerint a válaszadók csaknem 68 százaléka gondolja úgy, hogy a szervezők nem lesznek képesek megakadályozni a koronavírus terjedését a játékok idején. Azzal döntéssel, hogy szurkolók nélkül rendezzék meg a versenyeket, a megkérdezettek háromnegyede értett egyet. Az olimpiai rendezést a közvélemény- kutatásban résztvevők 55 százaléka ellenezte és csak 33 százalék támogatta. Tokióban felfelé ível a járványgörbe az utóbbi időben, ezért a kormány szükségállapotot hirdetett nemrég a fővárosban és a környező prefektúrákban.