Megyénkben több helyen is lecsapott a vihar vasárnap.

A vasárnapi vihar nem kímélte megyénket sem. Miskolc, a diósgyőri területeken borsó nagyságú jég esett, Jósvafőn pedig kilépett a medréből a Baradla patak a sok eső miatt. A tűzoltók a helyiekkel ötezer homokzsákot helyeztek el.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn kiadott veszélyjelzésében azt írta: a nap folyamán további másodfokú riasztásokat adhatnak ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére. Több megyében felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Emellett az egész országra zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás, rövid idő alatt 25-30 milliméternyi, helyenként akár 50 millimétert meghaladó csapadék is hullhat, emellett néhol jégesőre, viharos széllökésre is készülni kell.
Az előrejelzés szerint hétfőn a maximumhőmérséklet általában 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl a levegő.