Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Máris lehet javítani -Varga Kevin nélkül az Albánok ellen

Kőkemény meccs vár ránk, idegenben. Ráadásul az albánok keretéből többen az olasz élvonalban futballoznak. Van spanyol légiósuk is, úgyhogy minőségi ellenféllel kell szembenéznünk. Ha egy csapat tartása szétesik, azonnal megmutatkozik a rivális fölénye, így valóban nemcsak fizikálisan, hanem mentálisan is a topon kell lennünk.” – ezt Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya mondta, az angolok elleni 0-4-es vereség után, fejben már-már az albánokra, a következő VB-selejtezős ellenfélre koncentrálva.

Egy szélső „odaveszett”

Egyébként megfogyatkozott a mester kerete, ugyanis részleges bokaszalag-szakadást szenvedett Varga Kevin. A csatár csereként lépett pályára az Anglia elleni világbajnoki selejtezőn, és bár addigra már eldőlt a találkozó, új impulzust hozott a játékba. A mérkőzés végén megsérült. A Magyar Labdarúgó-szövetség közleménye alapján kiderült, hogy valóban nem úszta meg az esetet. A felépülése vélhetően több hetet vesz igénybe.

Gera Zoli és a csapata

Az U21-es együttesünk peches volt. Egy 86. percben kapott góllal a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Izraeltől a gyirmóti stadionban az Európa-bajnoki selejtezők csütörtöki nyitányán. Gera Zoltán szövetségi edző együttese az izraeliek mellett San Marino, Lettország, Lengyelország és Németország csapatával szerepel egy csoportban. Legközelebb kedden, San Marinóban lép pályára a magyar csapat. A kontinensviadal selejtezőit kilenc csoportban bonyolítják le, az első helyezettek és a legjobb második – a hatodik helyezettek elleni eredményeket nem számítva – automatikusan kijut a Georgiában és Romániában 2023 nyarán sorra kerülő tornára.