Büntetőeljárást indítottak azokkal a személyekkel szemben, akik Ózdon egy traktorjával közlekedő férfit bántalmaztak, illetve megrongálták a járművét.

A sofőr a gyanúsítottakkal és családtagjaikkal június 18-án találkozott a város egyik utcáján. A biztonságos továbbhaladás érdekében használta a járműve kürtjét, erre az úton tartózkodók lehúzódtak, azonban fenyegetőzni kezdtek, majd ketten a traktor vonólapjára is ráugrottak. Ekkor a traktoros megállt, ezt követően őt is bántalmazták, illetve megrongálták a járművét is.

A járőrök az értesítésüket követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahonnan két főt állítottak elő, őket gyanúsítottként ki is hallgatták.

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy tizenkilenc éves férfival és egy negyvenhárom éves nővel szemben.

A rendőrkapitányság a nyomozáson túlmenően közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt is eljárást indított. Az ügyben jelenleg is további adatgyűjtéseket, kihallgatásokat és egyéb nyomozási cselekményeket hajtanak végre a nyomozók.