Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Megyénkben öt településen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap

Bódvalenkén, Igriciben, Szőlősardón, Galvácson és Zádorfalván egyaránt független polgármestert választottak. A szavazást a korábbi vezető lemondása vagy halála miatt írták ki.

Bódvalenkén lemondott a község korábbi vezetője, ezért írták ki a szavazást. Két független jelölt, Beri István és Rusznyák Elemér indult a posztért, közülük választhatott a 132 bódvalenkei. Rusznyák Elemér elsöprő győzelmet aratott, 131 szavazatot kapott, igy ő lett a polgármester.

Igriciben 438-an szavaztak.A három független jelölt közül Tóth Sándort 233 szavazattal lett az új polgármester. Itt az időközi választást azért írták ki, mert a korábbi községvezető meghalt.

Szőlősardón is a korábbi polgármester halála miatt tartottak időközi választást. A független Ritó László és Tóthné Adorján Andrea Mária közül választhattak a helyiek, Ritó László 43 szavazattal nyert, míg a másik jelölt 37 szavazatot kapott.

Galvácson is egyetlen független jelölt, Filó Gergő indult a választáson, rá 53-an szavaztak.

Zádorfalván indult a legtöbb jelölt. Farkas Attila, Szabon Tibor, Ruszó Zoltán, Lázi Csaba és Gulyás Dénes közül 324 választópolgár Lázi Csabának szavazott végül bizalmat 80 szavazattal. A második legtöbb szavazatot 77-et, Gulyás Dénes kapta.