Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Három évet kapott az alsózsolcai asszonyverő

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy Borsod megyei kistelepülésen életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

A törvényszék közleménye szerint január 5-én az alsózsolcai pár otthonában tartózkodott, amikor a férfi pénzt kért a sértettől, mert italt akart vásárolni. A nő nem adott neki egy fillért sem, így a vádlott szidalmazni, majd bántalmazni kezdte, hátulról fejen, ezt követően több alkalommal szemből arcon ütötte őt. Az asszony a bántalmazás közben elesett, a férfi viszont addig ütötte és rúgta, amíg a nő elvesztette eszméletét. A sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

A vádlott már az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezt enyhítő körülményként vette figyelembe a biróság. Azt viszont súlyosító körülményként értékelte, hogy hátulról, orvul támadt a sértettre, és kitartóan bántalmazta. Azt sem díjazták, hogy mindezt részegen követte el.  A bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből. Az ítélet jogerős.