Kezdőlap Uncategorized

Minden, amit a Becherovka Miskolci Farsangról tudni kell

Február 22-24 között ismét megtelik élettel a belváros. Zenétől lesz hangos az Erzsébet tér és a Szent István tér, az utcazenészek pedig három helyszínen hallhatók, láthatók majd, úgy mint az Impresszó, a Helynekem és a színház előtti terület. A Pengető Utcazene Fesztivál minden nap délutántól késő estig tart majd.

Ami biztosan elmondható, hogy minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb előadót és programot, valamint kísérő eseményt. Péntek délután zenés felvonulással, majorette-ekkel, gólyalábasokkal, dobosokkal veszi kezdetét a vasárnapig tartó mulatság, amely már délelőttönként is változatos szórakozási lehetőséget kínál, de legfőképpen finom falatokat és italokat.

A szervezők idén nagyon változatos programot kínálnak. A három nap alatt olyan zenekarok és előadók koncertjét látogathatjuk meg a belvárosban, mint a Tátrai Band, a Paddy and the Rats, a Triász, a Disco Express, Csordás Tibi, Wolf Kati, Vastag Csaba, Péterfy Bori & Love Band, a Török Ádám – Fehér Ádám Duó, Kovács Kati, Deák Bill Gyula, a Takáts Tamás Blues Band, László Attila és Gáspár Laci.

Emellett a nyugdíjasokra is gondoltak a szervezők, hiszen a Szent István tér parkolójában minden délután Salkaházi Farsang zajlik majd, ahol fellépnek a Miskolci Nyugdíjas Klubok, Karcagi Nagy Zoltán, Delhusa Gjon, Magyar Rózsa és Varga Miklós.

Gasztonyi Kálmán és Kamarás Máté közös kiállítása a Szőnyi István Teremben, Képes Tibor képműves kiállítása Karnevál címmel a Művészetek Házában nyílik meg ünnepélyes keretek között. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiállítást és vásárt szervez, ahol kézműves, hagyományos, vagy speciális élelmiszerekkel jelennek meg a NAK, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található tagjai.

A Művészetek Háza nem csak kiállításban veszi ki a részét a farsangi programokból, hanem megrendezi MAKadémiát – az Anyagtudományi játszóházat, ahova a szervezők nem csak gyerekeket várnak.

A Becherovka Miskolci Farsang meghirdeti gasztro versenyét is, ahol három kategóriában mérhetik össze ügyességüket a jelentkezők. Szakértői csoport segítségével keresik a rendezvény legízletesebb farsangi ételét, az alkoholos, illetve az alkoholmentes meleg italokat pedig borászokból álló zsűri minősíti.

A Makettfesztivál természetesen nem marad el idén sem, a műveket szombaton és vasárnap a  Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégiumban tekinthetjük meg, de részt is vehetünk a makettek készítésében.

Ami az egyik legnagyszerűbb kezdeményezés, hogy a Weidlich udvarban véradást szerveznek és legalább 60 hős véradót várnak a szervezők február 22-23-án 15 és 18 óra között. A céljuk, hogy a miskolciak mentsék meg 180 ember életét egyetlen nagy véradással. Minden véradó után egy piros léggömb kerül a Weidlich udvar homlokzatán elhelyezett csepp alakú hálóba. A véradók ajándékokat kapnak és élménykuponokat nyerhetnek. Azokat a gyerekeket, akik pedig farsangi jelmezben érkeznek, extra meglepetés várja.

A farsang idején megváltozik a villamos közlekedés is a kilátogatók és szórakozni vágyók kényelme és épsége érdekében.

 

villamos közlekedés

A Becherovka Miskolci Farsang részletes programja itt található: https://mizuborsod.hu/?event=becherovka-miskolci-farsang-2019