Új kampányt indít a Miskolci Vízmű Kft.

Az ivóvízzel kapcsolatos lakossági szemléletformáló akció indul Miskolcon. A kampányhoz a MIVÍZ Kft. több, mint 57 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el. A program célja, hogy többek között a víztakarékosság, a felelős vízhasználat terén környezettudatosabb legyen a lakosság szemlélete. Akárcsak az országban, Miskolcon is a lakosság egy része a csapvíz helyett még mindig a műanyag palackos vizeket részesíti előnyben, ezzel is hozzájárulva a hulladék mennyiségének növekedéséhez.


A klímaváltozás negatív hatása a MIVÍZ Kft. mindennapjaiban is érezhető: hosszabb csapadékhiányos és rövid, de nagyon intenzív csapadékos időszakok váltakozása, nagy hőmérsékleti különbségekkel. Ezért fontos a lakosság körében is tudatosítani a víztakarékosság, a vízbázisok védelmének, a kibocsátott szennyvíz mennyiség mérséklésének fontosságát, és a víztakarékos felhasználásokra vonatkozó alternatívák ismeretét és alkalmazását.
A sikeres pályázat lehetővé teszi, hogy figyelemfelhívó, szemléletformáló programsorozatot szervezhessen a cég a miskolci lakosság körében. A tervek szerint ennek keretében többek között új ivókutakat létesítenek, víz-villamost indítanak, interaktív előadássorozatot tartanak az óvodákban, az általános és középiskolákban, továbbfejlesztik a MIVÍZ mobiltelefonos applikációját és különböző, elsősorban rajz- és fotópályázatot hirdetnek. A kampány 2022. december 31-ig tart.