Biztonságosabb és gyorsabb lehet a közlekedés.
Régóta várnak már arra az autósok, hogy tovább folytatódjon a 37-es főút fejlesztése. Miskolc és Gesztely között már évek óta négy sávon zajlik a közlekedés, most viszont letették az alapkövét a Gesztely-Szerencs közötti szakasz 2×2 sávossá bővítésének. Fontos lépés ez annak érdekében, hogy a két település közötti 19 km hosszú szakaszon csökkenjenek a közlekedési veszélyforrások és a balesetek.
A fejlesztés által a térség településein élők a főút Miskolc és Gesztely közötti 2×2 sávos szakaszához kapcsolódva gyorsabban és biztonságosabban érhetik el a megyeszékhelyet, ezáltal pedig közelebb kerülnek a folyamatosan bővülő gyorsforgalmi hálózathoz.
A lőszermentesítést és a fakivágást márciusban fejezték be, június közepéig pedig a régészeti feltárásokat is elvégezték.
A tervek szerint júliusban megkezdődnek az út- és hídépítési munkák a szélesítendő jobb pályán. Még idén kötőrétegig megépülhet a teljes jobb pálya, a hozzátartozó párhuzamos utakkal, vízelvezetéssel, hidakkal és a csomópontokkal együtt. A munkálatok 2023-ban fejeződnek be, az elkészült szakaszt a növénytelepítési munkákat követően helyezik majd forgalomba.