A BorsodChem az ország legsportosabb munkahelyei közé került.

A Magyar Szabadidősport Szövetség a Kihívás Hónapja keretében meghirdette a „Magyarország Legsportosabb Munkahelye” címért folyó versenyt. Ehhez a kazincbarcikai BorsodChem Zrt. az idén már második alkalommal csatlakozott, ezúttal 16 csapattal. Amellett, hogy ezek egyike az április 28. és május 26. közötti időszakban végzett aktivitásaikkal az országos 214 induló közül az előkelő 2. helyen végzett – és ezzel a BorsodChem bekerült Magyarország legsportosabb munkahelyei közé, – a testmozgásra fordított erőfeszítéseik egy nemes célt is szolgáltak.
A tavalyi év folyamán indították útjára hagyományteremtő céllal az a kezdeményezést, hogy a munkavállalók szabadidős testmozgással összegyűjtött perceit a cég pénzre váltva adományozásra fordítja. Ezt, látva az egészségügyi ellátórendszer koronavírus-járvány okozta leterheltségét tavaly a Kazincbarcikai Mentőállomás támogatására ajánlották fel. Idén is kiválasztottak egy erre méltónak ítélt partnert, így a 78 munkavállalójuk sporttevékenységgel töltött 154.044 percét a társaság pénzre váltva, 1.540.440 forint értékű támogatással járult hozzá a Csillagfürt Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Kazincbarcikai Tagintézménye fogyatékkal élő tanulóinak fejlesztéséhez.
Az adomány ünnepélyes átadására a Kolorfesztivál Light – amelynek a BorsodChem arany fokozatú támogatója – zárásaként megrendezett Kolorfutás keretében került sor. Itt az idén 74 taggal rajthoz álló vállalati csapat is teljesítette az egyes versenytávokat, közöttük a Csillagfutamot is, amelynek nevezési díjaiból befolyt teljes összeget szintén ennek az intézménynek ajánlották fel a szervezők. Az átadó eseményen a Csillagfürt EGYMI Kazincbarcikai Tagintézményének vezetője Hódosné Tatár Ildikó Eszter vett részt, a BorsodChem Zrt-t pedig Kruppa László vezérigazgató képviselte.