Ma már mindenhez, minden IS letölthető. Lépésszámláló, kalóriafigyelő, sétahossz javaslatú vagy éppen mikor igyunk applikáció. Természetes, hogy az egyre inkább kedvelt hobbi, a kerékpározás is megihlette az ezzel foglalkozókat. Most mutatunk három appot, melyet a tapasztalat szerint a leginkább kedvelnek a kétkerekesek. 

Size My Bike

Ezt az appot azoknak ajánljuk, akik kerékpár vásárlás előtt állnak. Mivel a bringaméret nagyon fontos, főleg azoknak hasznos, akik hosszabb utakat is bevállalnak, hiszen ha nem jó a vázméret, fájni kezd a hátad, nem lesz klassz bringaélményed.

Strava

Ugyan nem kifejezetten biciklis app, a Strava mégis az egyik legnépszerűbb alkalmazás a bringások körében. Ezen a közösségi platformon  futókkal és kerékpárosokkal léphetsz kapcsolatba. Érdekessége, hogy sok személyes sztorit olvashatsz a tagoktól. Ha méred az aktivitásod, akkor azt utólag kiposztolhatod a faladra. Megoszthatod fotóidat és az alkalmazás készít egy térképet is arról, hogy pontosan merre jártál. Ez tulajdonképpen egy digitális napló. Ha gyakran jársz ugyanazon az útvonalon, akkor a Strava azt is megmutatja neked, hogy bizonyos szakaszokon mikor voltál a leggyorsabb, sőt a szakaszhoz mért állandó rekordert is mutatja.

Cyclemeter

Alapjaiban hasonlít a Stravahoz, ezt az appot azoknak ajánljuk, akiknek kevésbé fontos a közösségi élmény, inkább a statisztikákra, vagy a bringázásainkkal kapcsolatos részletes adatokra kíváncsiak. 120 különböző, személyre szabható hangalapú értesítést állíthatsz be vele.