Kezdőlap Uncategorized

Nagy a valószínűsége, hogy holnap elérjük a 4 milliót

A beoltottak száma pénteken elérheti a négymilliót, így a kormány korábbi döntésének megfelelően életbe léphet a korlátozások feloldásának újabb üteme – közölte a Gulyás Gergely ma az online sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a négymilliós határ átlépését követően több járványügyi intézkedést enyhítenek, de a magán- és családi rendezvényekkel kapcsolatos korlátozások fennmaradnak. A kormány az ötmillió oltás elérésekor – várhatóan május harmadik hétvégéjéig – szeretné feloldani a lakodalmakra vonatkozó tilalmat.

A védettségi igazolvány nem csak itthon lesz használható: A politikus azt mondta, hogy Magyarország kétoldalú megállapodásokat köt majd minden olyan állammal, amely nyitott erre. Így a magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek ugyanolyan előnyei lesznek az érintett országokban, mint a helyi védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Ugyanez fordítva is igaz lesz: a magyar kormány is elfogadja más államok védettséget igazoló okmányait.

Azt, hogy a hiányzó védettségi igazolványokat hogyan pótolják, arról a kormány világos eljárásrendet alakít ki, amelyet a miniszterelnök ismertet majd a péntek reggeli rádióinterjújában.

forrás: http://koronavirus.gov.hu

Fotó: MTI