Nekünk még várni kell rá

Jogosítványunkat és személyinket is tárolhatjuk a telefonunkban nemsokára, ígéri az Apple együttműködése

 

Apple szeptember elsején bejelentette, hogy az egyesült államok több országával együttműködik, és lehetővé teszi lakóinak, hogy zökkenőmentesen és biztonságosan hozzáadhassák jogosítványukat vagy állami azonosítójukat a Apple Wallet -hez telefonjukon vagy órájukon.

A Közlekedési Biztonsági Felügyelet (TSA) elsőként nyolc ország repterén, úgymint Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma és Utah államokban teszi lehetővé a rögzített okmányok használatát, ellenőrzés céljából.

 

Biztonságot ígér

 

A Wallet kényelmes és biztonságosabb módot nyújt a vezetői engedélyek és az állami azonosítók bemutatására, ugyanakkor kiemelkedő biztonságot és adatvédelmet kínál a fizikaival szemben.

Az Apple és a kibocsátó államok nem tárolják, hogy a felhasználók mikor és hol mutatják be azonosítójukat.

Az ügyfelek személyazonossági adatai titkosítottak és védettek a manipuláció és lopás ellen. A Face ID és a Touch ID használatával végzett biometrikus hitelesítés biztosítja, hogy csak az a személy láthassa vagy mutassa be azonosítóját, aki hozzáadta az azonosítót az eszközhöz.

 

Egyszerű használat

 

Hozzáérintjük a telefonunkat a hatósági NFC terminálhoz, aminek hatására megjelenik a kijelzőn, hogy pontosan milyen szervezet kíváncsi, mely adatainkra.

csak digitálisan jelennek meg titkosított kommunikáción keresztül, közvetlenül az eszköz és a személyazonosság – olvasó között, így a felhasználóknak nem kell feloldaniuk, bemutatniuk vagy átadniuk készüléküket.