Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Nem csak a húszéveseké a belváros

Nyár végére ugyanis Miskolc szívében kerül majd kialakításra az az „Aktív Időskor Központ”, amely a 60 év felettiek aktív időtöltésének biztosít teret.

 

A központ programkínálatának megalapozását szolgáló felmérés már elkezdődött online és offline platformokon. Célja a 60 év feletti miskolci és megyei lakosság életmódjának, aktivitásának, esetleges szükségleteinek feltérképezése.

A kezdeményezés egy szlovák-magyar együttműködés eredménye, melynek keretében a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség és a kassai székhelyű Via Carpatia EGTC közösen dolgoznak az aktív időskor támogatásán, és az idősek életminőségének javításán.

A társaság elkészít egy Szenior platformot is, ami egy olyan weboldal lesz, amelynek segítségével az érintettek könnyű eligazodás mellett értékes és hasznos információkat kapnak és adnak. A platform része egy olyan „Szívességbank” is, melyen keresztül a két megye szépkorú lakossága önkéntes alapon ajánlhatja fel segítségét a közösség vagy bármilyen szervezet számára, illetve elérhetőek lesznek azok az intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, amelyek szeretnének időseket foglalkoztatni.

A projekt az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében kerül megvalósításra, az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával.