Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Nem indult be igazán a fesztiválszezon

A Művészetek Völgye nyitásával elindult a hazai fesziválszezon, mivel azonban rendezvények fele elmarad, a szakértők szerint a látogatók száma és a bevételek is minimum feleződnek. – erről ír a Világgazdaság. 

A lapnak az Országos Rendezvényiroda ügyvezetője nyilatkozott. Elmondta, bár idén nem marad el az összes hazai fesztivál, a becslések szerint 50-60 százalékkal csökkennek a bevételek a pandémia előtti szinthez képest. 

A most zajló Campus fesztiválon például, a korábbi években megszokottnál kevesebben vesznek részt. 

A portál megszólaltatta Lobenwein Norbert, a legnagyobb magyar fesztiválok szervezőjét, a szakember azt mondta, bár mindenki várta, hogy elinduljanak az élő zenés események, a közönség nem rohamozta meg ezeket, a jegyek a legtöbb esetben lassan fogynak

Az elővételt felváltja a helyszíni jegyeladás? 

A vírus megjelenésével, valamint a járvány hozta bizonytalansággal a trendek is megváltoztak. Az emberek inkább a helyszínen veszik meg a jegyeket és nem elővételben. Ennek az oka a bizonytalanságra vezethető vissza, az emberek ugyanis biztosra akarnak menni és csak akkor vesz jegyet, ha már látja, hogy biztosan nem marad el a program.

Mikor térhet vissza a rendes szezon? 

A szektor a várakozások szerint 2022-ben térhet vissza a pandémia előtti szinthez, de a fesztiválok visszatérését a negyedik hullám is befolyásolhatja.