Önbíráskodás miatt emelt vádat egy férfi ellen a Szerencsi Járási Ügyészség.

A vádlott Bekecsen, az utcán ment oda egy férfihoz  2021. december 20-án, aki az ismerősével beszélgetett. Kétszer arcon ütötte a sértettet, majd  azt követelte, hogy adja meg neki a tartozását. A bántalmazott férfi elindult a lakása felé, a vádlott azonban követte, fellökte és a földre került sértettet többször megütötte, továbbá a mellkasára térdelt, miközben továbbra is követelte a tartozás visszafizetését.

Miután a sértettnek sikerült felállnia, tovább akart menni, azonban a vádlott átkutatta a férfi ruházatát és a tartozás fejében elvette a sértettnél lévő 20 ezer forintot és a 30 ezer forint értékű mobiltelefonját. Ezután egészen a lakásáig követte a sértettet, ahol közölte vele, hogy értesíti a rendőrséget, ha nem kapja vissza a pénzét, végül a sértett mobiltelefonját bedobta az lakás udvarára és távozott.

Mint kiderül, a sértett valójában nem tartozott pénzzel a vádlottnak, az elkövető összekeverhette őt valakivel.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak.