Szinte folyamatosan kapják a riasztásokat.

A Magyar Honvédség tűzszerészei szinte folyamatosan dolgoznak, hiszen az idén már közel 450 alkalommal riasztották őket. Érdekes fejlemény, hogy csak márciusban 219 bejelentést kaptak, és jellemzően második világháborús robbanóeszközök miatt kellett intézkedniük, 36 esetben azonnal.
A tűzszerészek 376 világháborús katonai robbanótestet kezeltek, ezek össztömege meghaladta a fél tonnát. Az egyik kiugró példa volt az az építkezés, amely Budapesten, a II. kerületi Bem utcában zajlik. Innen ugyanis nem kevesebb, mint 120, a második világháborúból származó robbanóeszköz került elő egy 13 méter mélyen lévő meddő kútgyűrűből.

A Pest megyei Abony külterületén szemétszedési akció közben találtak egy szovjet gyártmányú, 82 milliméteres aknavetőgránátot, az illegálisan lerakott hulladék alján. A Pátkai Víztározó iszapjában pedig horgászok bukkantak rá egy 7,5 centiméteres német páncéltörő gránátra. A szakemberek felhívják arra a figyelmet, ha bárki ilyet talál, soha ne nyúljon hozzá, hanem azonnal riassza a tűzszerészeket.