Először csak fenyegetett, majd ütni akart.

Az idén áprilisban borsodi kistelepülésen lévő gyermekotthon neveltje az esti órákban az előírt időpontra nem tért vissza a kimaradásáról. A gyermekfelügyelő már rendőri intézkedés kérését tervezte, amikor a fiatalember a szintén a nevelőotthonban lakó kiskorú lánnyal hazatért.
A gyermekfelügyelő számon kérte őket a késés miatt, különös figyelemmel arra is, hogy ebben az időszakban a COVID-járványra tekintettel kizárási korlátozás volt érvényben, ezután pedig a szobájukba küldte őket lefeküdni. A fiú azonban ellenszegült, fenyegetőzni kezdett, trágár módon szidalmazta a nevelőt, mire az felszólította, hogy fejezze be, és menjen a szobájába.
A fiatalemberrel szemben ez a fegyelmezés nem használt, további szidalmak mellett most már verekedni hívta a sértettet, levette a pólóját, ökölbe szorított kezeit ütésre emelte, és a nevelő felé indult. A férfi védekezésül ellökte magától, de a fiú újból rátámadt, amit csak úgy tudott elhárítani, hogy karjával átfogta a nyakát és leszorította a földre.
A nevelőotthon gyermekfelügyelője közfeladatot ellátó személynek minősül.
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt a 17 éves fiatalkorú férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.