November 3-án tartják a a VII. Keresztény Színházi Fesztivál fesztivál megnyitóját az Újszínházban, a Nagyszínpadon, ahol  az első előadás a Blaskó Balázs rendezte Csiky Gergely-darab lesz, A nagymama. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha készítő mester kiállítása.

November 4-én tartják a Szakralitás a művészetben című szakmai beszélgetést a Bubik István Stúdiószínpadon. Az érdeklődők 19 órakor találkozhatnak Böjte Csabával és színjátszóival a Nagyszínpadon. A gyerekek ez alkalommal A muzsika hangja című világhírű musical részleteit adják elő a közönségnek – tudatták a szervezők az MTI-vel.

Az érdeklődők a Trianon 100-at is megtekinthetik

Fazekas István A pillanat érkezése című, Bártfay Rita által rendezett monodrámája november 5-én tekinthető meg a Bubik István Stúdiószínpadon. Gróf Széchenyi István szerepében Jánosi Dávid lesz látható. 19 órakor viszik színpadra a Veszprémi Petőfi Színház Békediktátum-Trianon 100 című előadását, Oberfrank Pál rendezésében. Az előadás a Nagyszínpadon lesz látható.

Este a Szent Efrém Férfikart hallhatják az érdeklődők

November 6-án mutatják be az Abigél titkai című előadást, Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész előadásában és szerkesztésében a Bubik István Stúdiószínpadon. Este a Szent Efrém Férfikar Angyalszárnyak című koncertje hallható a Nagyszínpadon. A férfikar 2019-ben jelentette meg Wings című lemezét, amely négy kontinens dallamait eleveníti meg.

A fesztivál fővédnöke Kozma Imre atya

November 7-én kerül színpadra Bártfay Rita rendezésében Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámája a Bubik István Stúdiószínpadon. Zrínyi Ilona szerepében Brunner Márta lesz látható, Caraffa generális hangja Dörner György lesz.
19 órakor lesz látható a Csíksomlyói passió a Nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa László a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja. A fesztivál fővédnöke Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója – áll a közleményben.

 

Kép: pixabay.com