Kezdőlap Uncategorized

Online tartják a Lányok Napját a Miskolci Egyetemen

A Lányok Napja az a nap, amikor az ország legjobb egyetemei, vállalatai és kutatóintézetei engednek bepillantást a kulisszák mögé. Egy nap, amit a természettudományok iránt érdeklődő lányoknak találtak ki, amikor szakemberekkel találkozhatnak, és első kézből szerezhetnek információkat a továbbtanulási lehetőségekről, a műszaki pálya szépségeiről, nehézségeiről, az elhelyezkedési lehetőségekről.

A Miskolci Egyetem is csatlakozott viszont idén a vírushelyzetre tekintettel két részletben rendezik meg a Lányok Napját. Először április 22-én online, majd – ha a járványhelyzet engedi – ősszel a hagyományos egyetemi helyszíneken. A rendezvénysorozat célja, hogy a középiskolás lányok körében népszerűsítse a reáltudományokhoz közel álló szakmákat.

A szervezők úgy állították össze a programokat, hogy regisztráció után az érdeklődő fiatalok interaktív módon, az online térben tudnak találkozni az egyetemeken dolgozó kutatónőkkel, vagy a frissdiplomás fiatal mérnöknőkkel, akik személyes élményeiken, tapasztalataikon keresztül mutatják be a mérnöki lét szépségeit, kihívásait.

További információ a programokról: https://www.uni-miskolc.hu/hirek/2732/aprilis_22-en_vegy_te_is_reszt_online_a_lanyok_napjan