Kezdőlap KORONAVÍRUS

Orbán Viktor: A járványok és a bevándorlás korát éljük

A miniszterelnök ma reggeli interjújának legfontosabb részleteit foglaljuk össze. 

Orbán Viktor az interjú elején arról beszélt, hogy a hamarosan induló Nemzeti Konzultáció során az egyik legfontosabb kérdés a családok adóvisszatérítése. Ismertette, a családok számára visszatérítendő adó azzal függ össze, hogy ők most aktívak, így ha minden jól megy, akkor jövőre lehetőség lesz a családok adóvisszatérítésére. 

A kormányfő szólt arról is, hogy milyen más kérdések lesznek még a konzultációban. Kiemelte, a bevándorlás és a járványok korát éljük. Így a migrációról is lesznek kérdések. Orbán Viktor hozzátette, mind a szárazföldi, mind a tengeri útvonalon sokan akarnak jönni Európa fele. Tavaly 10 ezer, míg idén 38 ezren akartak Magyarországra jönni – emelte ki a kormányfő.

A miniszterelnök azzal kapcsolatban, hogy sokan nem mentek el a második oltást felvennni elmondta, a magyarokban van feleősségtudat, de mégis van több, mint 100 000 olyan ember, aki nem ment el a második oltásra. Nekik megszűnik a védettségi kártyájuk, ha nem jelenik meg a második oltáson. Ez alól kivétel az, aki egészségügyi okokból nem kérik meg a második vakcinát.

Orbán Viktor kiemelte, a koronavírus járvány ellenki védekezésben sokan dolgoztak az elmúlt hónapokban. Ezek az emberek kapnak most 10 nap szabadságot. A kormányfő azt kéri, mindenki vegye ki ezt a juttatást.