Tadeusz Bukowski 1935 és 1955 között készült varsói fényképeiből nyílik kiállítás augusztus 1-jén az Andrássy úti Platán Galériában.

A Megörökítve – város, háború, szerelem című tárlat a Varsói Felkelés Múzeumának új fotógyűjteményét mutatja be, a megnyitót a Varsói Felkelés kitörésének 70. évfordulójához időzítették.

A kiállítás olyan sétára invitálja az érdeklődőket, amely a II. Lengyel Köztársaság hangulatából a német megszálláson és a Varsói Felkelésen keresztül a háború utáni, romjaiból feltámadó lengyel fővárosba vezet, méghozzá a régi időket idéző, háromdimenziós képeken keresztül, egy Kaiserpanoráma (Császárpanoráma) segítségével.

Páratlan képeket láthat a közönség 

Tadeusz Bukowski kiállítása a Varsói Felkelés Múzeumának 1800 képkockát meghaladó új fotógyűjteményét mutatja be. A fotóriporter művészeti öröksége nemcsak a felkelés során készített képeket tartalmazza. A képek páratlan módon dokumentálják a lengyel fővárosban 1935 és 1955 között végbemenő változásokat. A szerző újra és újra visszatért ugyanazon helyekre, amelyek e húszéves időszak alatt teljesen megváltoztak, és portrékat készített a főváros lakosairól, többek között kedvenc témájáról, a gyermekekről.

A tárlat, amely a budapesti Lengyel Nagykövetség támogatásával, partnerségben a Varsói Felkelés Múzeumával, a Koncept Kultura Alapítvánnyal és a Magyar Patrióták Közösségével valósul meg, október 3-ig látható.