Kezdőlap Uncategorized

Parkolóbérlet eladó!

Miskolc város vezetése a sajtóból értesült arról, hogy a kormány döntésének megfelelően jövő hét keddtől ismét fizetni kell a parkolásért az egész országban, így Miskolcon is.

A parkolási rendszert üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a város vezetése közösen úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a pénztárak nyitvatartási idejét, így tehát reggel 8 órától, este 8 óráig állnak a miskolciak rendelkezésére, hogy lecsökkentsék a várakozási időt. A türelmi idő viszont nő, hiszen hosszabb ideig lesznek érvényesek a 2020-ban megváltott miskolci parkolóbérletek.

A 2020-ban váltott kombinált éves, zónás éves, lakossági éves és intézményi éves parkolóbérletek június 30-ig érvényesek. A többi bérlettípusra (pl. havi, negyedéves) türelmi idő vonatkozik, amely június 5-ig tart. Parkolójegyeket viszont már keddtől váltani kell és azokat a Városgazda kollégái ellenőrzik is.

A tegnapi hosszú sorban állás ugyan bosszantó volt, de volt aki megtalálta az örömöt az ürömben. “Végre lesz szabad parkolóhely a kavicsosban!” – hangoztatta egy várakozó. Valljuk be, igaza van. Az utóbbi hónapokban az esélytelenek nyugalmával indultam neki a belvárosi parkolóknak. Természetesen végül sikerült, hiszen egy hely mindig van – szól a régi mondás. De az elvesztegetett idő legalább olyan bosszantó volt, mint tegnap beállni a sétálón a sor végére.

Ha valaki időközben levette szélvédőjéről a matricát vagy elhagyta, akkor sincs gond, a megváltott bérletek ugyanis megmaradtak az elektronikus nyilvántartási rendszerben.

Tehát Május 25-től egészen június 5-ig, hétfőtől szombatig, reggel nyolctól este nyolcig várják az ügyfeleket a pénztárak. Nem csak a belvárosban (Széchenyi I. utca 20.), de kivételesen a Miskolci Városgazda Központi telephelyén, a Győri kapuban. Utóbbiban viszont csak készpénzzel lehet fizetni.