Igazán fergeteges vígjátékot láthatunk a Miskolci Nemzeti Színházban, a zene kiváló, a látvány mesés. Egy fantasztikus show a javából.

A Broadway világát szarkasztikus humorral és öniróniával ábrázoló darab bemutatásának évében minden idők legtöbb Tony-díját kapta: tizenkettőt a lehetséges tizenötből, és azóta is fergeteges sikerrel játsszák a világ zenés színpadain. Most a Miskolci Nemzeti Színházban látható a díjnyertes sikerelőadás Béres Attila rendezésében.

„Egy valaha szebb napokat látott producer és egy ravasz könyvelő a világ legrosszabb színdarabjából akarnak nagy pénzt csinálni…” A sokoldalú Mel Brooks 1967-es Oscar-díjat nyert forgatókönyvéhez zenét is szerezve írt musicalt 2001-ben Thomas Meehan közreműködésével. A miskolci színházban június 18-án láthatta először a közönség a Producerek musicalt Béres Attila rendezésében.

– Úgy érzem, hogy a miskolci közönség partner lesz abban, hogy sikerre vigyük ezt az előadást. Közel kétszáz éve éhezik a miskolciak a színházat, és hosszú kihagyás után most igazi ünnep számukra ez az időszak – fogalmaz a rendező, a teátrum igazgatója. Béres Attila úgy véli, a Producerek pont jókor kerül színpadra. – A mai világban, főleg a mostani helyzetben minden eszközt meg kell ragadnunk, hogy kiálljunk egymásért, az igazságért, a szabadságért. Ez a tizenkét Tony-díjjal jutalmazott produkció a lehető legszórakoztatóbb módon mondja bele az arcunkba azt, amit sokan nem mernek, vagy éppen elleneznek. A közösség összetartásának fontosságát, a sokszínűséget sok éve hirdetjük, és büszkék vagyunk rá, hogy a közönségünk is osztozik ezen alapértékünkben – összegzi gondolatait Béres Attila.

A darabról Czvikker Lilla színművész is mesélt Kis Gábornak, a Radó 1 szerkesztő-műsorvezetőjének, az anyagot ITT találhatjátok.