Nem lehet majd parkolni a szállítási útvonal mentén.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban beruházások és fejlesztések révén újul meg a gyermeksürgősségi ellátás. A GYEK az ország második legnagyobb gyermekgyógyászati centruma, ahol most újabb korszerűsítések indulnak el: bővítik a gyermeksürgősségi és traumatológiai ambulanciát, megújul a teljes műtőblokk, valamint a központi betegellátónak közvetlen összeköttetése lesz a helikopterleszállóval. Ez a kapcsolat – amely egy zárt függőfolyosó – a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ és a Központi Betegellátó Épület között helyezkedik majd el.


A beruházás részeként az építéséhez szükséges hídelemeket január 28-án, pénteken szállítják az intézménybe. A problémamentes transzport érdekében csütörtök 16 órától péntek éjfélig a mellékelt vázlaton látható útvonalat lezárják, ezen a szakaszon sem megállni, sem parkolni nem lehet.
Emellett péntektől a Központi Betegellátó épületében lévő felnőtt sürgősségi osztály mentőparkolója is építési terület lesz, így itt is megállási tilalmat vezetnek be.