Polyák Lilla több év kihagyás után 2021. október 4-én újabb saját dallal áll a nagyközönség elé. „Maradj” című dalát édesapja elvesztése ihlette.

A színész és énekesnő 2009 óta van jelen a magyar popéletben, legismertebb dalai a 2013-ban bemutatott Valami más, amivel az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában egészen a középdöntőig menetelt, valamint a 2014-ben megjelent Karcolás című slágere, ami szintén nagy visszhangnak örvendett.

2021-ben pedig érkezik a „Maradj ”, aminek zeneszerzője Bella Máté, aki a "Valami más" , valamint a 2020 év legnagyobb slágerének, Rácz Gergő Mostantól c. dalának alkotója. A szöveget Hujber Szabolcs írta, a videóklipet Szabó Szonja és csapata készítették. A klipben Mohácsi Norbert tűnik fel, akit az apa szerepében láthatunk, Szeles Chloe pedig a kislány Lillát eleveníti meg.

A dal témáját tekintve az elvesztésről és annak érzelmi tölteteiről szól. „Édesapám elvesztése 11 éves korom óta meghatározó része az életemnek, mindig is az lesz. . .Ez egy olyan téma, amiről egyszer beszélni akartam és egyszer meg akartam énekelni.”

Íme a klip: