Kezdőlap Uncategorized

Rémhírterjesztés miatt ül majd a vádlottak padjára

Vádemelést javasol a rendőrség egy vírusszkeptikussal szemben. A vád: rémhírterjesztés. Szeretne valaki találgatni, hogy ki lehet az? 

Bizony, Gődény Györgyről van szó. Úgy néz ki, hogy a széles körben terjesztett kijelentései a rendőrség álláspontja szerint, alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák. Nem mellesleg, a magát Doktor Gődénynek nevező férfi idén emellett még a Laposföld-díjat is megkapta.

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője még tavaly decemberben jelentette be, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya nyomozást indított vírusszkeptikusokkal szemben. Egyikük a nagy nyilvánosság előtt olyan cikket publikált, amelyben a maszkviseléssel és a koronavírus veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat.

Az alezredes sem akkor, sem a szerdai sajtótájékoztatón nem nevezte meg a gyanúsítottat, de aki egy kicsit is nyomon követi a vírussal kapcsolatos híreket, az tisztában van vele, hogy csakis “Doktor Gődény” és kis csapata ülhet majd a vádlottak padján.

A szóvivő az elmúlt napok adatait is ismertette: a rendőrök 527 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt kedden. Legtöbben közterületen, de volt aki a tömegközlekedésen, illetve egyéb zárt helyen tagadta meg a maszk használatát.